НЕфинансови резултати за Q1, 2011г.


Месец април ни заля с отчетите на големите корпорации за финансовите им резултати през първото тримесечие на 2011 г. или т.нар. Q1. Та и аз като една голяма корпорация (повече голяма, отколкото корпорация) реших да публикувам своите НЕфинансови резултати за същия период 🙂

И така на вашето внимание представям: НEфинансовите резултати на Juliapulia

Състояние към 01.01.2011 г. Лек махмурлук, силно преяждане, остатъчна тежка умора от работно недоспиване в предколедния период, остатъчни 2 кг в повече от Коледните трапези и няколко влачени инвестиционни проекта;

Основни активи за перода:

Задоволително здравословно състояние, тип почти идеално. Тук си затваряме очите за прекарания свински грип и множеството пребивания, едно от които бе реализирано по време на тичане по ескалатор, който се движеше в посока обратна на движението на моите собствени телеса. Естествено – ескалаторът е виновен 🙂

Добри резултати в работен план – работа много, тука-таме скучно отчетна, но като цяло интересна.

Поява на нов член в семейстовото във вид на мъжко бебе чинчила. Вярно, че той дойде по Коледно време, за да зарадва детето вкъщи, но реално за Q1, 2011 г. си е нова придобивка, с която свиквахме, пък и той свикваше с нас, като второто категорично беше по-трудно:) Очаквайте скоро чинчилено-пакостливи разкази – суровият материал за тях е тонове.

Основни пасиви за перода:

Четриридневен престой в Детска Неврохирургия на МБАЛСП „Пирогов” или какво се случва, когато главата на един брой дете реши да се бори за предимство с бойлер. Ами случва се комоцио.

Други пасиви – след гореописания всички останали бледнеят и няма как да влязат в отечта поради силно неглижиране и трайно забравяне. Или казано по иначе – нали вече сме живи и здрави, другото е бял кахър.

Стартирани инвестиционни проекти:

Челен сблъсък с гръцкия език – лексика, граматика и т.н. екстри. Забавно, трудно и поглъщащо занимание, водещо до сериозно заливане от смях и тотален културологичен шок на моменти. И за да ви стане ясно за какво говоря, ето един съвсем прост, но доста изчерпателен пример: всеизвестно е, че думата „да” в гръцкия език се произнася „не”, обаче я вижте как се пише „ναι”. Подчертавам – това не се чете като известните в източните диалекти „вай“ или „въй“!

Текущи инвестиционни проекти: Една сюрия – кой от кой по-важни, някои практично-реалистични, други емоционални и мечтателини

Приключени инвестиционни проекти:

На 24 март 2011 г. приключи основният инвестиционен проект – дело за родителски права върху поколението. Завършването му доведе до успокояване и балансиране на всички потърпевши страни, до поява на усмивки и въздишки на облекчение. Корпоративно, личностно и принципно НЕ препоръчвам влизането на подобни инвестиционни проекти в дневния ред на никого.

Състояние към 31.03.2011 г.: Одухотворено, леко философско, диво-романтично, родителско-спокойно… След престоя в болницата вече нищо не е същото, а много по-осъзнато щастливо. След приключване на делото вече нищо не е същото, а много по-осъзнато смислено. След равносметката вече нищо не е същото – голямата корпорация Julialulia реализира ПЕЧАЛБА!

А печалбата е в това, че всяка сутрина целувам детето си, че всеки ден й казвам че я обичам, че имам най-страхтните родители и приятели до себе си. E, какво повече й трябва на една голяма корпорация наречена ЧОВЕК?

––

Защо публикувам отчета си през май? Ами, защото МОГА 🙂  За разлика от големите корпорации, аз не се отчитам пред държавните институции, а пред себе си и пред онези, които се вълнуват от моята скромна личност.

А какво се случва в Q2… очаквайте отчет през юли!

Advertisements

Posted on 07/05/2011, in Разни and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Коментари.

  1. Трогателно! Джулс, много ми допада как ползваш корпоративната лексика за ежедневния живот. И започваш да се чудиш кое надделява и кое, в крайна сметка, е по-важното. Странна работа е този проект живота – ту си на печалба, ту си на загуба, важното е на края на тримесечието да има баланс 🙂

  2. Очаквам нефинансовите резултати Q2 да бъдат публикувани в срок. Прогнозни коментари не видях, но на база публикуваната печалба се надявам на нейната повторна реализация!
    Поздрави и успех!

    … и целувки:))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: