Часът на Земята 2012


Тази година Часът на Земята беше на 31 март и по-специално между 20.30 и 21.30 ч. Един час, не е много, за да можеш да спреш тока, да запалиш свещ, да останеш на тихо, да споделиш времето с приятели в разговор … а защо не и с песен (пък дори да не можеш да пееш :))

Часът на Земята е една от инициативите, които искрено варвям, че трябва да се популяризират и да се уважават. Вярвам в това, че именно малките крачки, направени от много хора, променят света, защото променят съзнания.

Часът на Земята е времето, в което да се замислим какво ние, всеки по отделно и заедно, можем да направим за този наш най-голям дом. Да пазим! Да ни е грижа! Да правим нещо!

Аз съм еко по убеждения и разбирания от дете. Защо съм такава е ужасно дълга и излишна в момента тема. Опитвам се обаче да възпитавам и детето си в това (не просто да си еко, а да вярваш в каузи). И в тази връзка, вместо просто да загасим лампите, направо отидохме пред Народния театър. Нямах представа какво ще се случва там, знаех само че ще има шествие. Имаше доста народ, което ме зарадва. Е, не колкото при походите срещу рака на гърдата (друга кауза, в която вярвам).

Ето и какво видях:

Докато още беше светло

Лампите угаснаха без предупреждение – стана тъмно и тихо. Сред тишината, която беше изненадващо приятна, една група ентусиасти въртяха огън

Моето дете го заболяха очите, по-специално едното, което беше леко цапардосано, та не останахме дълго. И понеже имахме и среща с приятели, завършихме вечерта така

Беше хубава, смислена и прекрасна вечер. Другият път заповядайте и вие – 30 март 2013 г.

За повече инфо по темата:
http://www.earthhour.org/

А защо публикувам чак сега – ами едва сега сколасах да сваля снимките 😉

Posted on 04/04/2012, in Разни and tagged . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: