Лили – зад кадър


Както вече знаете Лили е човек превърнал хобито и страстта си в професия. Какво по-хубао от това нали?

Ако я попитате какво обича да снима, тя ще и каже, че хората и ситуациите я провокират, карат я да търси изражения, емоции, случки… да се вглежда в душата през лицето, през гримасата или усмивката.Това, което няма да ви каже, е че носи силно авантюристична душа. хвърля се в нови емоции и изживявания без да се замисля. Безкрайно много обича да пътува и да улавя духа на местата, които посещава.

Но най-голямата й професионална любов се нарича „концертна фотография“. Ето какво каза за нея:

„Концертите са моята страст! Харесвам сцената и сценичните изкуства. Изключително голямо удоволствие ми доставя да улавям мигове и емоции на артисти от сцената, обляни от светлината на прожекторите.

Сценичното осветление е толкова арт и всеки път толкова различно, че винаги е предизвикателство за фотографа. Комбинацията от цветовете на това осветление, дима, декорите, музикантите, танцьорите и певците представлява една солидна предпоставка за създаване на едни истински произведения на изкуството. Кадрите от концерти и сценични изяви са пълни с емоции, движение, непринуденост и цвят!

Полагам усилия да посещавам възможно най-много концерти и спектакли. Не си поставям ограничения относно стила музика, произход на артистите, местонахождение или каквото и да е.

Всички тези музикални изяви ме обогатяват духовно, срещам различни хора и култури и взимам от всичко по частица за себе си, за моята колекция от моменти.

Харесвам хората на изкуството. Те са ми интересни, вълнуват ги толкова различни неща, ненатоварващи са, освободени, бохеми са и са далеч от сивия и скучен тежък за повечето българи живот.

Тяхната среда и компания ми помага да се справям по-лесно с трудностите, които срещам по пътя си и да гледам на живота по-позитивно, просто защото не ме натоварват с грижи и проблеми. Благодаря им!

Мечтая си да направя една поредица от изложби, с които да споделя моята колекция от мигове с повече хора. Защото е красиво! И цветно! И защото мисля, че трябва да се премести акцента от пошлостта, с която ни заливат отвсякъде към културата, музиката и изкуствата.“

Ето това е Лили (или поне една мъничка част от нея) пред и зад кадър.
Споделям една миниатюрна частичка от концертните й снимки. Повече можете да видите тук и тук

Posted on 26/07/2012, in Разни and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 коментара.

  1. страхотни фотки и текст! Поздрави на теб и Лили за статията

  2. Браво на Юлка за Лили. Лили, чакам изложбите!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: