Градски акценти – изкуство за всяка възраст


Винаги съм казвала, че най-интересните хора, идеи и случки те намират, когато най-малко очакваш. Номерът е да имаш сетивата да ги забележиш.

Та така, при поредната командировка във Велико Търново, попаднах на невероятна красота, сътворена от ръцете на цял един специален екип от творци. А всъщност отидох да взема един презапис от репортаж от пресконференция. И в редакцията на телевизия Видеосат още с влизането очите ми се залепиха на едно страшно красиво пано.

Всъщност на това
DSC_0366

Имам приятелка, която изработва картички със същата техника. Нарича я изонит. Обаче за първи път виждах нещо по-голямо от картичка. Ииии, както се сещате, ме хвана логореята. Взех да разпитва и да разказвам какво знам.

Оказа се, че авторите на тази красота са група мъже и жени от дома за стари хора „Венета Ботева“. Правят заедно проекта. После един прави дъската, други забиват карфици в определена конфигурация, а трети нашиват ламето. Стартирало като терапия, това изкуство се е превърнало в забавление, което има своята публика и фенове. В дома си имали още и вокално-танцова група „Рап баби“ и мажоретен състав. Всяка година правели акция „Сбъдни мечта“ и превръщали мачтата на един от тях в реалност. Изобщо – страшно дейни и симпатични дами и господа.

За пореден път се убедих, че красотата, добрината и желанието за работа с любов събират хората. Събират не само онези, които създават, събират човеците с души, сърца и сетива за радостите от живота, събират мен (а и вас) с мъже и жени, които без да познавам, чувствам близки.

Изкуството сближава, без оглед на възраст или разстояние, дава надежда, дава вяра, дава усещане за смисъл на нещата. Не вярвате ли. Ами ето ви един прекрасен пример – една бяла лястовица

DSC_0367

А за дома тепърва, ще разказвам, защото се оказа, че там живеят много интересни хора, с още по-интересни занимания за които си стурва да се разкаже 🙂

Advertisements

Posted on 27/01/2013, in Разни and tagged , . Bookmark the permalink. 2 Коментари.

  1. aууууууууууу, само ако разбера, че пак си била във Видеосат
    няма да ти проговоря!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: